Blog baru Ammi

Harini 10.9.2021.. blog ammi diremove oleh Blogger.

Katanya ada content ammi yang violates guidelines depa dan ada yang buat laporan.  Hmmmm.

Ammi dah buat report dan minta dorang siasat.

Sedih tau..punyalah banyak kenangan dari 2006 rasanya sebelum ada anak, sampailah 3 orang anak ada kat blog tu.  Ishhhh kejam.






Post a Comment

36 Comments

  1. Ya Allah!
    Sedihnya. Berblogging sekian lama, tiba-tiba kena remove pulak.

    ReplyDelete
  2. blog kak amie yg selalu share resepi2 tu ke kena remove ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan...blog kak amie tu masih ada (masih boleh cilok2 resepi dari situ).
      yang kene remove blog ammi (saya la tu)

      Delete
  3. Ya Allah, tiba tiba je kena removed, serammnyaaa >.<
    Siapalah yang kejam pi report tuuuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. taktaulah. tp lately mcm nampak byk blog jadi gini

      Delete
  4. sapalah yang buat pedajal aih, ammi mana ada letak cite ngarut ke apa... sygnya dengan isi blog yang lama tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntahlah dana. tapi banyak juga haritu masa ammi check broken link (sebelum kejadian) tengok blog kengkawan keluar mesej yg sama. ingatkan mmg dorang tutup sendiri akaun. sama kes mcm ammi kot

      Delete
  5. Ya Allah... dah kenapa kena remove pulak. Dia tak cakap ke content mana yang effect? Harap harap boleh dapat semula. Sayangnya kenangan since 2006 tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ammi dah hantar email minta dorang siasat, at least ammi taulah content mana yg sangat "violate" tu

      Delete
  6. kalau kena kat abe kie mmg geram tahap gaban nih! Bersabar byk2 deh. Semoga ada jalan penyelesaiannya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awal2 baca email tu mmg rasa geram sampai gigil2 tangan

      Delete
  7. Yarabbi..kalau SA memang dah menggelupur memnagis dah tu...bukan senang kita nak start balik kalu dah kena removed kan

    ReplyDelete
  8. allahuuuu kesiannya! siapa la yang pi report tu :(

    ReplyDelete
  9. What the Hey!

    Kalau uncle memang bengang! Sapa la repot tu!

    ReplyDelete
  10. Allahu..lama tu, dah lebih 10 tahun..

    semoga result re-evaluation berpihak kpd ammi..amiin..

    ReplyDelete
  11. Aduh.. siapa pula yang buat report tu..
    Semoga dapat baliklah hendaknya blog Ammi tu..

    ReplyDelete
  12. sayangnya blog dari 2006. dia tak bagitahu pula tu content apa yg tak ikut syarat dia tu. harap lepas review Ammi boleh recover balik blog lama tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takde pulak di bagitau. Harap2 cepatlah dia evaluate

      Delete
  13. Allahu....
    Sedihnya,segala kenangan dan catatan berbelas tahun hilang bagai ayam disambar helang..
    Semoga dimudahkan urusan & pihak bloger akan kembalikan

    ReplyDelete
  14. YaAllah kesiannya, siapa yang report tu. huhuhuhuhu. Semoga dapat kembali kak

    ReplyDelete
  15. cedihnya..aku pun dah dkt sebulan x update blog. kena aktif kan balik cikit ni...
    apa pun, done follow blog baru mu...

    ReplyDelete
  16. Rupanya di orang boleh lock blog kita ek
    memang sedihlah kalau kena

    ReplyDelete
  17. Alahai..boleh dpt balik Tak sis Kalo jd mcm tu? Seram plak Kita ..syg sangat dgn blog ni huhu

    ReplyDelete
  18. maknanya entry lama2 tu tk bole dh la dpt balik..aduhai....done follow blog baru

    ReplyDelete
  19. Allahu akhbar Ammi, macam mana boleh jadi macam tu. Sayangnya entri lama² jadi kenangan. Seram pulak dengar.

    ReplyDelete
  20. ada dua blog kah ni..alamak..sayang entri lama tu

    ReplyDelete
  21. Saya faham mcmana perasaan, sebab saya juga pernah kena hurmm

    ReplyDelete