Gelap segelap warnaku

Last week hari apa ntah ammi balik kerja awal.

Kalau balik awal diluar waktu peak..ammi naik LRT dan MRT jelah. Jimat sikit dari naik Grab.

MRT biasalah..sangat selesa.  Coach yg besar, aircond mcm kat Kutub Utara, tak ramai orang.

Berbeza dengan LRT yang dah agak lama (biasalah..barang lama kan).. kadang-kadang pack, kadang-kadang ada aircond..kadang-kadang eh terberhenti pulak aircondnya.  Dan haritu naik tren yang gelap.  Mujur naik siang..kalau naik sebelah malam..hmmmm


Gelap..hanya bertemankan cahaya matahari dari luar.

Sama pulak kasut ammi dengan orang didepan tu


Haaaa...sementara diluar tunnel..terang sikit.


Post a Comment

12 Comments

  1. Haha org depan tu perasan tak kasutnya sama dgn Ammi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ntahlah kak.. Tp lelaki mana nak perasan benda remeh remeh camni

      Delete
  2. Kebetulan pakai kasut warna sama ye Ammi, hitam putih.

    ReplyDelete
  3. Kita sekali dua je dpt merasa naik MRT tu ehhehe
    tak tau nak gi mana naik mrt

    ReplyDelete
  4. MRT okay lagilah sebab baru dan tak ramai yang guna MRT. Bila Komuter, LRT memang sardin boleh tahan. Air cond pun tak rasa terus kan.

    ReplyDelete
  5. Salam ziarah..sentiasa hati2 ya

    ReplyDelete
  6. Sib baik bukan duduk bersebelahan...Kang orang ingat couple pakai sedondon🤭

    ReplyDelete
  7. tersama kasut ok lagi. Kalau tersama baju macam baju kurung tu perasaan dia lain macam. Hehe..

    ReplyDelete
  8. Dah lama tak naik lrt atau mrt. Rindu pula nak naik public transport

    ReplyDelete
  9. lamanya tak naik mrt mahupun lrt.. rindu pula rasanya.. hehehe..

    ReplyDelete
  10. dah lama tak naik train/MRT bagai tu, kalau dulu tiap minggu bersardin dlm KTM

    ReplyDelete