Kenapa Nestumsusu?

Anak ammi tanya kenapa nestumsusu?



Ini adalah username ammi dimana-mana forum (dulu-dulu back in 2005 - 2010)..ammi suka berforum.  Bukanlah membawang, tapi bestlah dok dalam forum.  Banyak yang kita belajar.  In fact I learnt how to create a blog from forum.  

Forum yang paling dekat dengan hati ammi adalah Wanita Melayu.Com.  Ammi pun taktau masih wujud atau tak lagi forum ni.  

Jadi back to kenapa nestumsusu?

Masa nak create username tu.. ammi macam tercari-cari nama apa nak letak.  Ammi dok scroll forum tu tengok username yang lain.. macam-macam nama yang ada.  Kelakar.

Kebetulan masa tu ammi tengah makan nestum + susu (ini memang kesukaan ammi dulu), jadi ammi letaklah nama nestumsusu.  

Kawan-kawan pulak nak panggil nestumsusu mcm panjang jadi dorang panggil Nest.  Dan kekallah nama panggilan NEST dikalangan kawan-kawan ammi sehingga hari ini.

Yang kelakarnya pernah terjadi satu situasi dirumah kawan ammi.  Masa ni ammi belum ada anak (berkumpul sebab hari raya).  Ini first time ammi bawak suami gi gathering.  Selalu gi solo je.

Abah:  Kenapa kawan awak panggil awak Nest?  Nest tu apa?
Ammi:  Nest tu sarang
Abah:  Sarang apa?
Ammi:  Sarang burung awak.

Dah jawab spontan pastu baru perasan...ehhhhh biadap nau jawapan ko ngan laki kan. Hahhahaha

Post a Comment

19 Comments

  1. hhahahhaa nasibla boss ada sebelah kalau tak dah ku gelak guling2 ammi oi... tersenyap abah dengar jawapan ammi tu kot ye... boleh tahan bininya punya lawak heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. jawapan masa muda...baru kawin lak tu kan hahah

      Delete
  2. comela la nama nestumsusu.. dulu-dulu favourite juga nestum ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..samalah dulu suka nestum. skrg rasa nestum ni manis leting

      Delete
  3. blog berwajah baru..menarik namanya..

    suka jg baca forum..dulu join forum CARI drama korea..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. buntu nak letak nama apa..semua dah ada yg pilih

      Delete
  4. hehe.. Padu jawapan last skali tu.

    ReplyDelete
  5. Begitu kisahnya. Secara kebetulan tengah menjamu selera dan makanan favourite, lalu terlekat pulak ye nama tu. Lepas tu merujuk kepada brand pulak. Hehe...
    Eh eh jawapan tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jawapan anje2 org baru kawin.. spontan tp kelaut peginya

      Delete
  6. Begitu kisahnya. Secara kebetulan tengah menjamu selera dan makanan favourite, lalu terlekat pulak ye nama tu. Lepas tu merujuk kepada brand pulak. Hehe...
    Eh eh jawapan tu...

    ReplyDelete
  7. Spontan sangat jawapan Ammi tu.. hahaha..
    Owh.. gitu rupanya asal NestumSusu..

    ReplyDelete
  8. Hahahahhaa mampu gelak je yg last tu aduhaii Ammi pun ^_^

    ReplyDelete
  9. Tertanya-tanya nama blog ini rupanya ada kisah di zaman dahulu. Rupanya aktif menyertai forum.

    ReplyDelete
  10. comel je nestum susu..

    padu betol jwpan sarang burung awk.. hahahahahaha! adoiiii

    ReplyDelete
  11. 🤭🤭😁😁
    Jawapannnnnn🤣

    ReplyDelete
  12. Oh! yelah dulu back tu 90's kot zaman forum-forum nih! famous ya'amat dapat naik tahta tu yang tak boleh blah!

    Adoii! sedih jugak blog kena remove tapi kenapa? tak boleh dapat balik ke?

    ReplyDelete