Keluarga Bahadon

 Cerita ni..

Di season 1 ammi rasa best, kelakar. Ammi tengok marathon dengan Khilfi.

Cerita ni dah lama rasanya disiarkan di Channel Viu..tapi sebab ammi tak subscribe channel tu..jadinya takdelah.

Ni tengok pun sbb tengah dok cari drama kat Android Box nampak pulak muka abam Remy..terus click.



Habis season 1 sambunglah pulak tengok season 2.  Sampai 3 episod ammi cakap dengan anak ammi kita takyah dah tengok cerita ni.

Sangat tak sesuai ditonton dengan anak-anak.  Infact masa season 1 pun ada gak bahasa yang tak sesuai tapi masih boleh diterima.  Tapi di season 2 lagi melampau2 pulak bahasa, gaya tubuh, expressionnya.  Ishhhhhh.

Jadi kisah Keluarga Bahadon terhenti disitu saja.  Apa kesudahannya pun ammi tak tau.


Post a Comment

14 Comments

  1. jarang follow cita melayu, cita korea..ok. he he he...

    ReplyDelete
  2. Drama yang menarik dan pelakon semua hebat hebat. Dah season 3 dah sekarang.

    ReplyDelete
  3. Drama yang menarik dan pelakon semua hebat hebat. Dah season 3 dah sekarang.

    ReplyDelete
  4. Tak pernah tengok. Tapi ada lalu iklan tengok promonya macam best..
    Rupanya dah season 3 dah ye.

    ReplyDelete
  5. hahah tak sangka citer ni femes betul, sempat tgk season 1 je

    ReplyDelete
  6. tak sesuai untuk kanak-kanak ye ammi, kadang ada bahasa dia yg double meaning...

    ReplyDelete
  7. laa...kok gitu pulak..
    Pada saya ..benda kecik tu la orang film kena elakkan kerana banyak pengaruh -ve
    Dah la bebudak sekarang advance kefahamannya benda-benda gitu

    ReplyDelete
  8. xtau pon kewujudan drama ni.. nmpk sgt sy dh lama xtgk tv.. haha

    ReplyDelete
  9. Macam best jer..shida xpernah tgk lag ammi..lagi2 kalau keluar kat netflix ke astro ke...xde dedua tu hahaa ^_^

    ReplyDelete

  10. Drama viu memang tak sesuai tontonan anak - anak lagi lagi kalau anak - anak baru nak belajar fasa mana yang betul dan mana yang salah.

    ReplyDelete
  11. Sayangkan.. Kalau guna bahasa yang elok pasti dapat diteruskan hingga penamat..

    ReplyDelete
  12. ala.. cite ni pernh tgk review dia. org kata best. kami pun takde viu..takleh tgk la

    ReplyDelete