Friendly match

 Ahad lepas Ozil ada friendly football match di antara ATHL v ATBTR.

AT tu stands for Akademi Tunas.. Ozil under BTR (Bandar Tun Razak).. HL tu Hulu Langat

Pagi tu patutnya kita sefamily pergi..nak support Ozil's first game.  Tapi kita rancang Allah yang tentukan.  Bangun pagi tu abah tak sihat.  Kepala berpusing campur muntah-muntah.  Solat berdiri pun tak mampu.  Ammi risau gak..eh dah kenapa tiba-tiba.

Buatkan milo, buatkan roti sekeping..bagi makan panadol 2 biji.  Ammi cakap pasal Ozil takpe..biar ammi je yang hantar.


Belum pandai pakai socks sendiri anak ammi ni.


Gambar before match.

Adik ipar ammi panggil Ozil ni Kashmir Boy dulu..sebab dia sejenis yg kulit putih merah, rambut agak perang-perang.  

Sekarang Kashmir Boy dah bertukar jadi Tamil Nadu boy hahahha.  Rentung dah.



Hongeh ammi awak nak pakaikan awak socks & boots ni tau.



Budak yg berdiri ni..kalau time game seronok tengok aksi dia.  Punya garang dalam padang.  Paling best bila dapat dapat peluang tendang dicorner.  Comel.


Yang tengah berjalan tu..satu-satunya girl dalam team.  Not bad budak ni main.  Lawa pulak tu.



Minggu ni ada match lagi..harap-harap dah tau mana goal sendiri mana goal lawan.  Budak-budak team Ozil haritu, asal dapat bola je gi attack goal post sendiri.  Penat coach ngan parents kat luar padang jerit suruh naik...takpe.  Itulah pentingnya exposure.


Post a Comment

12 Comments

  1. wowwww seonok tgk kecil2 dah ada friendly match...
    caya laa!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. asyik main depan laptop je..ni dapat buat outdoor game terus

      Delete
  2. Replies
    1. team Ozil ada sorang..team lagi ada 2-3 orang. Husband kata mmg boleh main girls ni semua..tendang tak kesian punya

      Delete
  3. Gws buat suami Ammi, wahhh ada bakat main bola ni Ozil sesuai dengan nama hehehe

    ReplyDelete
  4. wah..gaya power tu.. gws to ur husband..penat sgt kot.

    ReplyDelete
  5. hahaha nanti dah besar nampak balik la yang kashmir tu. semoga suami akak cepat sembuh

    ReplyDelete
  6. Hensem pakai lengkap macam tu..

    ReplyDelete
  7. Kemain dia.. Cayalah.. semoga terus sukses untuk jadi seorang pemain yang professional..

    ReplyDelete
  8. kebetulan pulak, komen entry ni sambil tengok ulangan game Arsenal tahun 2015 di ASTRO. Hehe. Good luck Ozil!

    ReplyDelete
  9. Wow! bakal pemain bola handal ni adik ..

    ReplyDelete
  10. Semangat Ozil ye. Boleh jadi hebat sama macam Messut Ozil. Hahaha..kelakar pulak budak budak main bola attack goal sendiri. Hihi..takpe, pengalaman tu penting. Lama lama faham lah mereka :)

    ReplyDelete