Varian Baharu B.1.1.529

Assalamualaikum..

Lewat ammi bersiaran sebab pagi tadi sibuk dok buat gaji untuk ammi yang sorang ni (serius lupa harini dah 29 haribulan).  Macam dah kaya sangat pulakkan taknak gaji.

Dah alang-alang tu marilah bayar duit SST sekali.  Esok tarikh akhir. Dan dah alang-alang tu siapkan semua claim-claim ammi untuk reimbursement.  Berapa banyak alang dah ko ni ammi?

Takda apa nak cakap...cuma nak share benda ni je.  Manalah tau korang dapat bonus hujung tahun plan nak gi melancong ke Hong Kong ke... nak gi Afrika Selatan ke.  Simpanlah dulu impian tu ye... gi melancong di dalam negeri jelah dulu ye.




Post a Comment

9 Comments

  1. buat masa ni takde plan pon nak ke luar negara... ke luar negeri pon takde plan ape2 lg... duduk rumah je lah

    ReplyDelete
  2. Takde plan nak ke mana² pun Ammi buat sementara waktu ni.. duk rumah jela.

    ReplyDelete
  3. Memang xde plan nak ke oversea..pssport pun dah setahun mati..x renew pun lagi..hehehhe

    ReplyDelete
  4. walaupun takde plan ke luar negara, tapi sempadan negara kan dah dibuka. bila bila je varien baru boleh masuk

    ReplyDelete
  5. Makin mengganas variant covid sekarang ni.
    Tak pernah ada plan nak keluar negara. Keluar negeri pun mana yang dekat2 jer.

    ReplyDelete
  6. takut dengar varian baru ni..
    Jalan2 pun tak lagi cuma ingat nak balik kampung jumpa MIL middle Dec ni InsyaAllah..

    ReplyDelete
  7. varian baru pulak muncul. Ghisau yang datang masuk bawa varian baru.

    ReplyDelete