Berjambang sudah

Ammi ni kan doklah tengok orang buat video kat TikTok...pastu rasanya dah lebih setahun ammi ada akaun tiktok dan baru 1 je video ammi post.  Itupun video arwah mama.  

Bila tengok-tengok...ammi rasa ammi agak reserve di media sosial.  Ammi banyak berkongsi di blog jika dibandingkan dengan media sosial yang lain macam IG, FB.  Entahlah kenapa.  

Semalam dok tengoklah kak TikTok orang buat content pasal beard filter...pastu gediklah try.  Try kat diri sendiri hahahahha...serupa jantan muka mak.  Ok...yang kita punya kita save baik-baik jangan kasi orang tengok.

Pastu try le kat anak-anak.  Aiyoooooo dah serupa abangla.


Khilfi dah serupa bangla baru balik kerja dengan rambut tak bersikatnya.

Tapi nampak tak? Si Ozil jenis yang lepas mandi je sikat rambut...kalau Khilfi hmmmmmm sikat bila nak keluar je.  Kadang-kadang malas nak sikat rambut dia sarung cap je.  Ishhhhhh.

Disebabkan itu setiap hari kalau jiran boleh dengar suara ammi mesti dorang akan dengar

"Abang, have you combed your hair?"
"Abang, have you hanged your towel?"
"Abang...dah isi air ke belum?
"Abang... dah kemas katil ke belum?

Dia sejenis yang agak slow buat sesuatu sebab agak mudah distracted dengan keadaan sekeliling.  Risau juga kalau dia ni masuk asrama.  Macam mana nak siap on time sebab kat asrama takda suara ammi.

Post a Comment

15 Comments

  1. Sama la kita Ammi. Lebih suka share di blog daripada yang lain. Hahaha.. yang serupa Bangla tu yang tak menahan.

    Sama macam anak nombor Dua Fiza. Risau macam mana la kalau duduk asrama. Maunya lewat masuk kelas.

    ReplyDelete
  2. Suka tengok tiktok tapi takde akaun pun

    ReplyDelete
  3. Patutla nampak ramai orang buat gambar berjambang ni

    ReplyDelete
  4. Ha haa kelakar
    mcm2 kan kat tik tok.kadangg tgk je

    ReplyDelete
  5. Hahaha comel walaupun berjambang. Lumrah mak2... mesti gituu.. besok kita pun begitu juga agaknya

    ReplyDelete
  6. In sya Allah nanti akan berubah tu ammi. Nanti tak perlu ammi jerit lagi dah beres.

    ReplyDelete
  7. hahahah gelak nengok 2 orang bangla kecil tu, kalau buat dekat Aiyan pun sama je hasilnya Ammi oi hahhaha. Dana aktif dekat semua media sosial kecuali twitter, dekat tiktok ada lah jugak up tapi tak la tapi idokla setiap hari.

    ReplyDelete
  8. salam ziarah. tq sbb sudi singgah dan drop komen kat my lil blog...errr cute plak gmbr berjambang ni haahhah

    ReplyDelete
  9. kenapa nampak comel bila berjambang.. hehe..

    ReplyDelete
  10. Waaah, ada jambang sudah. Kekadang layan pun best. Macam macam ada heeee

    ReplyDelete
  11. ha ha ha..lawak je. aku x de acc tik tok pun..tgk2 yg org2 share kat IG tu je la..

    ReplyDelete
  12. lama tak lawat sini...ala comei je..tu la risau je klo mudah distracted ni..kang lain nak dibuat, lain yg jadi

    ReplyDelete
  13. Haaa berjambang dah...takpe dah besar nanti kalau berjambang sure jadi idaman ramai wanita....

    ReplyDelete
  14. Alahai.. Nampak dewasa muka masing-masing bila dijambangkan.. kikikiki..

    ReplyDelete