Last week sekolah Khilfi ada buat collaboration dengan Sekolah Sains Tunku Aishah Rohani (SGS) untuk subjek Asas Sains Komputer.  

Untuk form 1 murid ada pilihan sama ada nak ambil Reka Bentuk Teknologi (RBT) ataupun Asas Sains Komputer (ASK).  Tapi ada sekolah yang tiada pilihan.  Hanya satu subjek saja ditawarkan.  Mungkin akibat kekurangan tenaga pengajar.  

Untuk sekolah Khilfi kelas yang mengambil DLP (Dual Learning Programme) diwajibkan untuk mengambil ASK.  Kiranya untuk batch dia ada dua kelas yang mengambil subjek ni.Malam tu Khilfi macam biasalah call ammi dia.  Biasanya dia akan call after prep and supper sekitar jam 10 lebih camtu.  

Disebabkan ammi tau dia ada programme pagi tadi so ammi pun tanyalah.."how was your ASK programme today"?..

Dia terus jawab dengan gembira dan tak tahu malunya..."Abang jumpa jodoh.  I got this girl's IG", katanya.  

Ehhhhhh...orang suruh belajar dia nak cari jodoh pulak.  Suara pun belum bertukar lagi ada hati nak cari jodoh.  Lempang karang.


Dahlah duduk barisan hadapan.  Apa maksudnya abang?  Itu maksudnya abang belum cukup tinggi lagi.  Tak yah beriya nak cari jodoh.  Spender, ubat ketiak semua Abah yang belikan.Mana satu la ntah yang terkenan dalam reramai girl berbaju hijau di depan itu.  

Kalau kawan-kawan dapat statement dari anak-anak korang punya reaction macam mana ye?  Ammi pun jadi confuse nak react macam mana.