Hari Sabtu minggu lepas Alhamdulillah adik ammi dah selesai angkut keluar barang-barang dari rumah Seremban ke rumah sewa yang bakal dia duduk di Kajang lepas nikah minggu depan.  

Barang-barang rumah yang memang dia beli ammi suruh dia bawak je supaya boleh berjimat diawal-awal perkahwinan.  Banyak lagi benda nak diuruskan lepas nikah ni kan.  Peti ais, tilam, katil, tong gas tu yang memang ammi punya ammi bagi je kat dia sebab banyak-banyak dalam rumah nak buat apa?  

Awal bulan 3 nanti ammi pulak nak bawak masuk barang dari KL ke Seremban...takkan nak ada 2 peti ais, 2 dapur, 2 segala-gala... mana yang dia rasa perlu, mana yang bakal isteri dia rasa nak silalah ambil.  Set sofa dia tak ambil sebab rumahnya kecik.  Jadi dia ambil set kerusi kayu je.  


Dia mintak kat boss nak pinjam lori kecil untuk pindah barang.  Sekali lori 7 tan boss dia kasi.  Ini pindah barang ammi pun muat.


3 ketul yang kat atas lori tu semua tak sihat tapi gigih membantu.  Ada ke si kecik tu kata nanti masa lori tu jalan dia nak duduk je kat belakang lori tu.  Ehhhhh awak ingat awak manusia yang 'diperdagangkan' ke apa?  Tak ada kipas, tak ada aircond kat belakang tu nak oooiii...

Selesai naikkan barang dalam lori, kitorang pun gerak ikut ke rumah sewa adik ammi.  Lagipun petang nanti Abah ada game bola.  Tak sihat pun sibuk nak main bola jugak.  Manalah tak menurun perangai kat Kyra....anak abah betul.


Baru nak keluar simpang keluar ehhhh kedai cendol dah buka.  Awal betul buka..belum pukul 11 dah ready.  

Moh le pekena semangkuk buat hilang dahaga.   Ammi dan Khilfi punya macam biasa cendol pulut.


Abah & Ozil cendol jagung.


Less than 40 minutes sampailah kami ke rumah adik ammi.  Kita sampai dulu sebab lori tu tinggi dan tak boleh pulak lalu bawah terowong.  Dah kena ikut laluan alternatif lain.

Apartment ni tak ada lift...kena naik tangga.  Mujur juga rumahnya di tingkat 2.  Tapi tangga dia punyalah sempit...nak lalu mesin basuh tu pun jenuh kena angkat.  

Kalau ammi nak suruh korang imagine size tangga tu...rasanya size tu sama dengan size pintu standard.  Memang jenuh nak bawak naik barang.

Sekitar jam 2 petang semua settle semua kitorang balik je terus.  Tak tunggu untuk lunch sesama.


Malam...kita dinner di sini je.  Dengan dengan Stadium Cheras.