Berbalik pada kisah diluah mati emak, ditelan mati bapak ammi haritu.  Ramai juga yang comment kata rezeki jangan ditolak, makan je demi jaga hati si pembeli.  Ammi appreciate komen kalian.  Dan sebenarnya....lauk tu dah habis ammi licinkan sebelum ammi buat posting tu.

Dalam pada diluah mati mak ditelan mati bapak bagai... ahaksss licin ammi kerjakan.  Diet??? eh saya tak diet saya cuma kurangkan makan je.  Tapi kalau ada depan mata dan dah tak ada sapa kau boleh mintak tolong selesaikan masalah dalam pinggan, kau makan jelah.

Ye, ammi appreciate pemberian orang pada ammi.  Nak-nak yang bagi tu orang yang "tak berapa nak ada", tapi dia tetap nak belanja akak dia yang sorang ni.  Nilai ringgit setiap orang berbeza.  


Ada yang tanya my verdict on the taste.  Kari dia sedap juga, ayam sedap.  Cuma sambal belacan dia sangat manis ditekak ammi.  Tapi selera masing-masingkan berbeza.  Pada adik despatch tu bila dia kata "ini yang terpaling sedap kat kawasan rumah saya"...ya mungkin itulah selera dia.  

Kalau kat ammi sambal mesti pedas..kalau letak gula pun sekadar untuk bagi rasa lemak je.  Tapi kalau terasa manis sangat payah gak nak terima.  Kalau dah terbeli redha jelah telan.  Kalau gi makan rumah orang dan sambal atau masakan dia manis pun kita telan jelah..itu cara masing-masingkan.  Takkan nak buang.  

Teringat masa kecik arwah mama selalu cakap "jangan buang nasi tu, malam nanti nasi tu jadi besar pastu dia keluar dari tong sampah cari kat tempat tidur".  Takut weiiii...sebab terbayang-bayang cerita orang putih yang semut jadi semut raksasa tu.